176 сіл було спалено на Рівненщині у роки Другої світової війни

За полеглими у Другій світовій війні в Рівному відслужили молебень, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання та військовими залпами

09.05.2018 22:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Місто Рівне перебувало під окупацією 945 днів – з 28 червня 1941-го по 2 лютого 1944 року. У цей час було знищено понад 102 тисячі радянських військовополонених і цивільних громадян, а у Рівненській області – понад 232 тисячі.

Про ці історичні факти нагадали під час мітингу-реквієму «1939-1945. Ніколи знову» на військовому меморіалі кладовища «Дубенське».

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
 Фото прес-служба РОДА

«Від перших днів нападу Рівненщина і Волинь стали ареною бойових дій. Наш край один з перших отримав нещадні удари з боку нацистів 22 червня 1941 року. Скільки усіх жертв, які загинули на полі бою, у в’язницях чи в полоні – історики досі не підрахують, але це десятки мільйонів невинних українців», – звернувся до учасників віче голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

null
Фото з мережі Інтернет

Десятки тисяч мешканців області брали участь у русі Опору – у лавах українських, радянських, польських формувань і підпільних організацій. Впродовж 1941-1944 років на території Рівненщини загинули й були поховані 14 852 воїни Червоної армії. Більше ста тисяч мешканців Рівненської області були мобілізовані до лав Червоної армії, третина з них полягла на фронтах Другої світової війни.

За полеглими у Другій світовій війні відслужили молебень, їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами. У більшості людей на грудях був прикріплений червоний мак – у спомин про загиблих.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews