«Музейними гостинами» традиційно завершиться "Музейний марафон" заходів

Присвячений Міжнародному Дню музеїв

12.05.2018 12:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський обласний краєзнавчий музей учетверте представляє та запрошує на тижневі заходи, присвячені Міжнародному Дню музеїв, що триватимуть з 14 до 19 травня 2018 року. 

14 травня о 12:00   Презентація книги «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин, забуте добро». – (Київ, Орієнтир, 2017). Упорядник і автор Андрій Бондарчук (Луцьк) подає трагічні сторінки історії як  складову політики нищення України та силу нашого народу. 

15 травня о 12:00   Фотоісторична презентація Василя Гудзія «Вигляд вулиці Соборної у районі Майдану Незалежності протягом півстоліття (1918-1968)». Дослідник представить унікальні фото, за якими можна прослідкувати минуле центральної частини Рівного упроміжку від 100 до 50 років тому.  

16 травня о 12:00    Презентація проекту «Виставка одного експоната». Картину «Будинок Гете у Веймарі» та її цікаву історію представить завідуюча відділу виставок музею Галина Данильчук.             

16 травня о 21:30   Нічний кінозал на подвір’ї музею представляє фільм «Грецький горішок», присвячений художнику Георгію Косміаді.

17 травня о 21:45   Нічна екскурсія по Рівненському краєзнавчому музею «В гостях у князя Любомирського». Власник Рівного, будівничий чоловічої гімназії (1839) князь Фредерик Любомирськийзапрошує тих, кому не байдужа минувшина рідного краю пройтися музейними залами, які колись слугували навчальними класами та дізнатися про історію рідного краю в променях ліхтарика. (Замовлення за тел. 0673604887). 

18 травня о 13:00   Відкриття виставки багатошарової витинанки львів’янки Ірини Токарської та презентація книги «Фіалкова хмаринка». Її світ тонкий та поетичний, філософський та  ліричний, складний та багатогранний, як і її художні та літературні твори.

18 травня о 14:30    Презентація книги Віктора Мельника «Базальтовий край» (Київ), яка розповідає про базальти на Землі і в космосі, про вивчення базальтів Волинського Полісся, а також про ідею        створення Мінералогічного музею під відкритим небом на території Костопільськлого району Рівненської області.              

19 травня 11:00   Традиційне фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини», де ви ознайомитеся з виробами народних умільців Рівненщини та інших областей України, почуєте виступи кращих вокальних та танцювальних колективів сольних виконавців, а також зможете отримати задоволення від атмосфери свята.

За матеріалами КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews