Рівняни зможуть придбати нову оригінальну монету: «Копання картоплі»

13.05.2018 09:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

22 травня Нацбанк вводить в обіг колекційну монету «Копання картопля». Її номінал – 10 грн. Враховуючи, що вона виконана зі срібла 925 проби масою 31,1 грама, НБУ продає одну монету за 1027 грн, повідомляють на сайті Хроніки Любарта.

У Нацбанку зазначили, що монета «присвячена розкриттю в художньо-образній манері іронічного наїву образів українського архетипу. Загальновідомо, що серед споконвічних цінностей українців - земля-годувальниця. Потяг і любов до неї, праця на ній тисячі років єднають чоловіка і жінку, що символізують дві постаті у формі серця».

На аверсі монети розміщено стилізоване зображення дерева життя, верхів'я якого – дзеркальне (на тлі поля), нижні бульби – на дзеркальному тлі – золоті (локальна позолота). На реверсі – на дзеркальному тлі розміщено стилізовані зображення чоловіка і жінки, які копають картоплю. Їхні постаті утворюють золоте серце.

Загальний тираж монети – 4 тис. штук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews