Безоплатно надані Дубенським водоканалом послуги обійшлися збитками на понад мільйон гривень

14.05.2018 10:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Дубноводоканал» Дубенськоїміської ради за період з 01.01.2015 по 31.12.2017 і виявлено порушень на загальну суму  5388,3 тис. гривень.

Під час проведення контрольного заходу ревізори встановили, що без укладання договорів та відповідних підтвердних документів КП «Дубноводоканал» протягом 2015-2017 років надавало міському Управлінню житлово-комунального господарства послуги зі збирання та вивезення сміття з місць загального користування, утримання та поточного ремонту вуличного освітлення,  очищення каналізаційних мереж та благоустрою міста тощо. Як результат, надані безоплатні послуги завдали КП «Дубноводоканал» матеріальної шкоди на понад 1 млн гривень. 

Установлено ревізорами також на 107 тис. грн втрат ресурсів, пов’язаних з  виплатою зарплати, зайвою оплатою за спожиту електроенергію, недостачами матеріальних цінностей тощо.  

Окрім того, проведеною ревізією виявлено факти порушень у сфері державних закупівель. Без проведення тендерних процедур комунальне підприємство закупило газу на загальну суму 4155,3 тис. гривень.

Керівнику об`єкта контролю направлено вимоги про усунення виявлених порушень. За результатами проведеного контрольного заходу складено 23 протоколи про  адміністративні правопорушення.  

Матеріали передано до правоохоронних органів.

Матеріал надано прес-службою  Управління Західного офісу  Держаудитслужби   в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews