На засіданні Рівненської обласної ради розглядатимуть питання автокефалії Православної Церкви

16.05.2018 22:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко запропонував у п’ятницю, 18 травня, на сесії обласної ради першим розглянути питання щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Відповідне Звернення підготували до Його Всесвятості, Вселенського Патріарха Варфоломія, Архієпископа Константинополя-Нового Рима.

«Мусимо констатувати, що Російська Федерація ніколи добровільно не відмовиться від своїх імперських амбіцій. Саме тому Президент України Петро Порошенко 17 квітня звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Тому і ми, забувши про свої політичні вподобання, зараз повинні підтримати всі ініціативи, які йдуть щодо утворення Єдиної помісної автокефальної української православної церкви», - звернувся Олексій Муляренко до обласних обранців під час президії.

Пропозицію голови ОДА підтримано одноголосно.

Прес-служба Рівненської ОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews