Рівненщина: державні виконавці стягнули 26 мільйонів аліментів на користь дітей

17.05.2018 11:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

26 мільйонів гривень аліментів стягнули у 2018 році державні виконавці Рівненської юстиції на користь більше 15 тисяч дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Закону "Чужих дітей не буває" – більше10 тисяч гривень. 

 – Закон "Чужих дітей не буває" забезпечив виконавців дієвими засобами впливу на батьків, які не хочуть добровільно утримувати своїх дітей і відповідально ставитися до виконання батьківських обов’язків. Завдяки його прийняттю результативність роботи виконавців значно збільшилась, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

Зазначимо, що другий пакет законодавчих ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів запроваджує ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до сплати аліментів.

Серед новацій:

- необхідність для претендентів на керівні державні посади надавати довідку про відсутність боргу та можливість звільнення з держслужби неплатників, які забули про своїх дітей більше, ніж на 12 місяців;

  •  збільшення мінімальної суми виплат на дитину;
  •  автоматичний арешт коштів боржників;
  •  притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від виконання  суспільно корисних робіт;
  •  звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних «горе»-батька або матері у  випадку несплати останніми аліментів понад 3 роки та низка інших новацій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews