Вже 22 травня стартує ЗНО: що потрібно знати

19.05.2018 06:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У пункт проведення ЗНО потрібно взяти: сертифікат, який був надісланий абітурієнту; оригінал документа, за яким проводилась реєстрація; запрошення-перепустку, яку учасник самостійно роздруковує зі своєї інформаційної сторінки вводячи № сертифіката та пін-код; 2 ручки з чорним чорнилом. Також дозволено мати при собі пляшечку води.

null
Фото РОДА

Забороняються: засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друковані та рукописні матеріали та інше.

Нагадаємо, що у 2018 році, вперше, ЗНО складають  учні ПТНЗ та коледжів. Але вони писатимуть лише тести з одного предмета − української мови. Через рік – з математики або історії України на вибір, а ще через рік – усі предмети підсумкової атестації.

Загалом, на нараді з питання підготовки та організованого проведення ЗНО-2018, яка проходила під головуванням заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, було зазначено, що працюватиме 53 пункти тестування, а це на 10 більше ніж минулого року. Кількість зареєстрованих осіб – 12 836, серед них близько 500 осіб – випускники минулих років. Задіяно близько 3,3 тисячі педагогічних працівників.

null
Фото РОДА

 «Звичано, хотілося б щоб освітяни більше долучалися до проведення ЗНО. Важливо пам’ятати, що крім матеріального захоохочення є ще й соціальна відповідальність», − зауважила заступник голови Рівненської ОДА.

Варто зазначити, що Рівненщина − єдина Західна область, яка вчасно закупила аудіо-пристрої для прослуховування текстів з іноземної мови.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк запевнила, що при виникненні непередбачуваних обставин (хвороба, смерть близької людини або ж участь у Міжнародних змаганнях) особи, яка не з’явилася в пункт тестування протягом п’яти днів має право подати заяву для участі у додатковій сесії.

Графік проведення ЗНО-2018:

Математика

22 травня

Українська мова і література

24 травня

Іспанська мова

29 травня

Німецька мова

29 травня

Французька мова

29 травня

Англійська мова

01 червня

Біологія

04 червня

Історія України

06 червня

Географія

08 червня

Фізика

11 червня

Хімія

13 червня

 

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews