У Рівному відбудеться виставка картин художників-емігрантів

20.05.2018 17:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

У Рівному вперше експонуватимуться роботи художників-емігрантів першої половини ХХ ст., коли поряд із трагічними історичними подіями одночасно відбувалася передислокація основних мистецьких сил зі східних теренів спочатку на західноукраїнські землі, а згодом і за кордон.

Виставка є унікальною ще й тим, що так широко творчість митців, яким довелося жити і працювати на чужині, в Україні була представлена лише двічі – у 2008 році в Українському домі у Києві та у 2017 році в Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові.

Назва нової експозиції нашої галереї – «Солодкий смуток» - дуже точно передає задум розповісти про митців, котрі відіграли визначну роль у розвитку та примноженні світового мистецтва. У кожному каталозі відомих аукціонів світу ми побачимо ці імена, які давно прославляють інші країни, і про які, на жаль, мало знають в Україні.

В галереї Євро-Арт рівнянам відкриють тридцять імен і представлять роботи Миколи Кричевського, Марка Шагала, Василя Хмелюка, Лазара Воловика, Петра Нілуса, Костянтина Вреблевського, Олександра Альтмана, Владислава Галімського, Станіслава Жуковського, Василя Леві, Ольги Романової, Людмили Морозової, Якова Шапіро, Ісаака Добринського, Жені Мінаш, Леопольда Кретца, Владислава Стаховського, Григорія Пожидаєва, Євгена Вжеща, Мані Мавро, Леона Ковальського, Афанасія Шелоумова, Івана Шульце, Степана Колеснікова, Давида Відгофа (Відгопфа), Івана (Жана) Песке, Іллі Павіля, Абрахама Вейнбаума, Адальберта Мартона, Григорія Глюкмана.

Усі представлені художники несхожі між собою яскраві творчі особистості. І відкрити їх по-справжньому, осягнути їхні вершинні мистецькі здобутки належить якнайшвидше.

Виставка діятиме з 23 травня по 29 липня 2018 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews