На Рівненщині засудили наркодилера

22.05.2018 21:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Погодившись із позицією прокуратури Рівненської області, колегія суддів  визнала достатніми зібрані органами безпеки України докази для винесення обвинувального вироку стосовно 30-річного жителя Дубенського району, який вчинив тяжкі злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Процесуальне керівництво та підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні за ст. 305 (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах), ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), та ст. 311 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) здійснювалось прокуратурою Рівненської області.

У суді доведено, що чоловік у жовтні 2013 року намагався перемістити з-за кордону велику партію прекурсорів, а саме – 10 тис   пігулок із вмістом псевдоефедрину загальною вагою 1,3 кг, що є особливо великим розміром. Заборонені препарати були виявлені правоохоронцями у зоні  митного контролю міжнародного пункту пропуску «Ягодин» у багажному відділенні автомобіля.  Їх наркоділок замаскував і помістив у коробку з-під миючих засобів, а також серед особистих речей.

Крім того, під час досудового розслідування за місцем проживання  обвинуваченого у Дубенському районі правоохоронці вилучили 5,6 г канабісу, 13 г амфетаміну та ще 350 г псевдоефедринового порошку.  Заборонені речовини  чоловік зберігав для переробки їх в метамфетамін і подальшого його продажу.

«Згідно із вироком Любомльського районного суду Волинської області від 16 травня 2018 року, з урахуванням позиції прокуратури, визнано обвинуваченого винним у вчиненні тяжких злочинів та йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного на праві приватної власності майна», – зазначив держаний обвинувач, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами Служби безпеки України та державної прикордонної служби прокуратури Рівненської області Андрій Бабич.

Вирок суду законної сили ще не набрав.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews