Рівненський фотограф Олег Нестеренко запрошує у світ аналогової фотографії

24.05.2018 23:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У п’ятницю, 25 травня 2018 року, о 17:00 відбудеться неординарна подія у Рівному – відкриття фотовиставки аналогової фотографії.

Усі давно звикли  до того, що цифрові зображення тісно увійшли в наше життя. Щодня людство робить більше знімків, ніж було зроблено за усе ХІХ ст. Автор робіт Нестеренко Олег пропонує поринути у світ справжньої плівкової фотографії. Усі представлені на виставці фото він зняв на плівку фотокамерами різних типів та марок. Це перша персональна виставка у житті фотографа.

Нестеренко Олег – фотограф-любитель, захоплюється  фотографією з юнацьких років. Перші фото самостійно друкував для себе та однокласників вже в 14 років. Тоді ж проявив свої перші кольорові та чорно-білі слайди. В ті часи не думав, що захоплення колись переросте у щось більше і саме з цим захопленням тісно буде пов’язана робота. Саме завдяки поєднанню свого хобі з роботою фотограф має можливість щодня вивчати нові для себе фотокамери та об’єктиви, тестувати різноманітні плівки та вдосконалювати навички на практиці.

Першими камерами Олега були «Смена 8М», «Любитель 166В», «Любитель 166 Универсал», «Зенит TTL».  В епоху цифри довелося знімати та володіти багатьма камерами різних систем. Нині багато знімає не тільки  цифровими, але й аналоговими камерами різних форматів та систем. У колекції присутні об’єктиви та аналогові камери  різних років випусків різних виробників та різних форматів. Усі вони в робочому стані, час від часу кожна камера «вигулюється» в пошуках гарних кадрів.

Олегу  завжди найбільше подобалося фотографувати людей – дітей, друзів, знайомих або просто перехожих на вулиці. Саме тому на більшості фото саме люди. Особливо, якщо йдеться про аналогову фотографію та роботу з середнім форматом.
 
Ось що каже автор світлин про своє захоплення:

«Що для мене плівка? В першу чергу, це природність матеріалу та самого інструменту. На друге місце для себе я б поставив той факт, що плівка є гарним вчителем. Коли знімаєш камерою, в якій є рулончик плівки усього на 12 кадрів, починаєш ФОТОГРАФУВАТИ, а не «поливати», як з кулемета, направо і наліво. Думаєш на кадром, над тим результатом, заради якого ти готовий спустити затвор. Ну, і на третьому місці – МАГІЯ плівки! Важко не погодитися з тим, що мало хто з захоплених фотографів не зможе відрізнити плівкову фотографію від цифрової. А задумувалися ЧОМУ? І причина зовсім не в наявності або відсутності плівкового зерна. Його можна накласти на будь-яке цифрове зображення. Його практично не видно, коли знімаєш на «Kodak Ektar». Є своя магія у знімках з плівки! Можливо тому, що в чорно-білій фотоплівці присутнє срібло..?».

Експозицію можна переглянути у Виставковій залі фотоклубу «Гранд» за адресою: м. Рвне, вул. Київська,11 (підвальне приміщення).

Більше про подію тут - http://magicsilver.tilda.ws/

null
Фото: Олег  Нестеренко

 

null
Фото: Олег  Нестеренко

 

null
Фото: Олег  Нестеренко




 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews