Українські партії задекларували порожні офіси

26.05.2018 20:12   Джерело: nv.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Українські партії задекларували порожні офіси з мінімальною кількістю співробітників, повідомили в Комітеті виборців України.

Згідно з інформацією в звітах політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за I квартал 2018 року, серед партій з порожніми центральними офісами фігурують За життя Вадима Рабиновича, Наш Край, ДемАльянс, ВО Свобода, Громадянська позиція Анатолія Гриценка.

Станом на березень 2018 року в центральному апараті партії За життя Вадима Рабиновича не працює жодної людини, в ВО Свобода в центральному апараті працює п’ять осіб, ДемАльянсу – одна людина, Громадянської позиції – три людини, Наш Край – двоє людей. У КВУ уточнили, що інформація по партіях Громадянська позиція і Наш Край взята в звітах за 2017 рік, оскільки інші поки відсутні на сайтах партії і НАЗК.

При цьому деякі партії показали значну кількість працівників в регіональних офісах. Так, в ДемАльянсі вказано 46 працівників в обласних, міських і районних структурах.

Кількість офіційних працівників у парламентських партіях значно вище. Найбільше людей в центральному апараті Самопомочі – 217 працівників. У Радикальній партії Олега Ляшка працюють 132 людини, в Батьківщині – 71, в БПП – 47, в Опозиційному блоці – 42, в Народному фронті – 31.

В організації наголосили, що державне фінансування партій сприяє детінізації партійного життя. Після отримання коштів з держбюджету, партії офіційно працевлаштували частина осіб. Якщо порівняти кількість працівників до і після початку держфінансування, то різниця значна. За даними звіту за 2016 рік в центральному апараті Опозиційного блоку і РПЛ не працювало жодної людини.

У КВУ додали, що для аналізу були відібрані ті політичні партії, які за даними соціологічних досліджень мають шанси набрати більш ніж 2% голосів виборців на наступних виборах до ВР, а отже отримати право на державне фінансування.

За матеріалами https://nv.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: nv.ua