Для Клеванської ОТГ розвиток туризму – пріоритет номер один

27.05.2018 23:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Клеванська громада з перших днів утворення взяла курс на розвиток туризму.  На території ОТГ розміщено 9 туристичних обєктів, та усі вони потребують підтримки, реставрації, облаштування, та промоції. Це власне і стало головним викликом для обєднаної громади. Лише Тунель кохання щороку відвідує понад 20 тисяч туристів. Тому розвиток туризму вирішили розпочати з благоустрою території поблизу тунелю.

  У 2016 на конкурсі ДФРР вдалося отримати підтримку проекту благоустрою розповів голова громади Дмитро Жовтянський. 

null
Дмитро Жовтянський. +
Дмитро Жовтянський Фото з мережі Інтернет

Загальний бюджет цього проекту 700 тис. гривень, на умовах співфінансування – 150 тис. з місцевого бюджету та 550 тис. з ДФРР.  Тут вже облаштували зону відпочинку, проклали доріжки, поставили бесідки, у планах облаштувати  смітники.

Та задля більшого потоку туристів тут таки бракує повноцінної інфраструктури. Тому громада налагодила співпрацю з підприємцями. І вже невдовзі поблизу тунелю  з’явиться ще одна родзинка – Перон-Павільйон. 

null
Перон-Павільйон. Фото Проекту "Пульс"

Тут, за інформацією організаторів проекту, - одружуватимуться пари, що приїжджатимуть до тунелю зі всього світу.  Тому для розробки перону-павільйону залучили найкращих фахівців у цій галузі.

Перон буде багатофункціональний. Невдовзі розпочнуть  оздоблювальні роботи. На одній зі сторін перону підприємці встановлять екран для перегляду фільмів. Тут же відбуватимуться і різноманітні концерти та тематичні вечори відпочинку. Для зручності туристів – поруч завершують реконструкцію готельно-ресторанного комплексу.

null
Фото Проекту "Пульс"

 

null
Фото Проекту "Пульс"

Стіни міні-готелю вирішили зберегти у первинному вигляді, аби надати відповідної атмосфери. Тут лише п’ять  двомісних номерів, але є усе необхідне. Сучасна кухня, затишний ресторанчик та відкрита тераса. Усе це стало можливо реалізувати завдяки  сприянню керівництва громади.

null
Фото Проекту "Пульс"

 

null
Фото Проекту "Пульс"

Від потоку туристів, лише за попередніми розрахунками громада щороку до бюджету може отримувати понад півмільйона гривень. Вже розробили кілька туристичних маршрутів, сподіваються, що ці проекти підтримають і на обласному рівні. Це два туристичні маршрути «Мала княжа корона» та «Велика княжа корона. Спадок Чарторийських».  У ці маршрути включили найцікавіші об’єкти – Крейдяні гори, бездонне озеро, Костел Благовіщення Пресвятої Діви Марії, родинна усипальниця відомого княжого роду Чарторийських, церква Різдва Хрестового,  Родинний замок княжого роду Чарторийських.  Другий маршрут доповнять – Єврейське кладовище, джерело в селі Диків,  відвідини городища стародавнього замку, та культурно-археологічний центр «Пересопниця».   

null
Клеванський замок. Фото з мережі Інтернет

Планує громада відкрити інформаційно-туристичний центр, який надаватиме комплекс послуг для туристів.

null
Клеванський костел Благовіщення. Фото з мережі Інтернет

Це перші кроки об’єднаної громади на шляху збереження власної історії та міжнаціональної  культури. 

Прес-тур до Клеванської ОТГ організовано в рамках реалізації Проекту  «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»  ПУЛЬС (USAID) Рівненським РВ АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews