У Києві на Майдані Незалежності відбувається акція #SaveOlegSentsov (Відео)

02.06.2018 12:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Києві на Майдані Незалежності відбувається акція #SaveOlegSentsov на підтримку бранця Кремля – незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова.

У колонії суворого режиму в Тюменській області РФ українець голодує вже 16 днів. Його єдина вимога – звільнення всіх українських політв’язнів. 

Нагадаємо, 14 травня цього року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною та категоричною умовою його припинення є звільнення усіх українських політв`язнів. На даний момент їх кількість становить близько 70 чоловік. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Таким відчайдушним кроком Олег Сенцов намагається привернути увагу міжнародної спільноти до політичних переслідувань в Росії та окупованому Криму. Він поставив на карту власне життя та готовий йти до кінця. Ми не маємо права допустити його загибелі.

Активісти оголосили:

«Ми закликаємо лідерів різних країн світу підтримати наші вимоги:
До Російської Федерації – звільнити Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

До країн великої сімки – винести на обговорення під час 44 самміту G-7 в Канаді, питання звільнення Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною щодо їх звільнення та виступити посередниками у таких перемовинах.

До лідерів різних країн світу – піднімати питання стану прав людини і політв’язнів в Росії та окупованому Криму під час усіх заходів за участі офіційних представників Російської Федерації, зокрема, під час заходів навколо Чемпіонату світу з футболу 2018.

До України – створити пост спецпредставника з прав громадян України, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

Ми також звертаємо до громадянського суспільства у різних країнах світу. Нам потрібна ваша підтримка та солідарність. Напередодні одного із найбільш очікуваних в Російській Федерації спортивних змагань, у всьому світі має звучати: «на Чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів».

За матеріалами ТСН.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews