Рівненську атомку випробували

04.06.2018 07:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Система аварійного та післяаварійного моніторингу для енергоблоку №3 Рівненської АЕС успішно пройшла приймальні випробування. Ця система створена за кредитні кошти ЄБРР/Євратом, пише Північ-інфо.

Система призначена для контролю параметрів безпеки і стану систем реакторної установки під час проектних і запроектних аварій на АЕС. Таке новітнє обладнання має низку переваг, зокрема, високу відмово стійкість, забезпечення працездатності системи в умовах максимального розрахункового землетрусу і повного знеструмлення енергоблоку, надійне електроживлення обладнання системи завдяки застосуванню пристрою безперебійного живлення тощо.

За результатами приймальних випробувань, комісія підтвердила, що система повністю відповідає вимогам технічного завдання, конструкторській та нормативній документації і готова до постачання на енергоблок №3 РАЕС.

«На сьогоднішні дана система вже встановлена на енергоблоках №1,2, а в ППР-2018 планується її впровадження й на енергоблоці №4 Рівненської АЕС», – зазначив начальник лабораторії РАЕС Анатолій Литвинчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews