Жителі Рівненщини перевозили із-за кордону наркотики

06.06.2018 11:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої злочинної групи, які налагодили канал незаконного придбання та переміщення з-за кордону психотропних речовин з метою їх збуту в Україні.

Дії членів злочинного угруповання, серед яких – жителі Рівненської та Львівської областей, кваліфіковано за низкою статей Кримінального Кодексу України, а саме - як вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (контрабанда психотропних речовин чи прекурсорів, незаконне виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів та психотропних речовин, привласнення обладнання для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

«Встановлено, що злочинну групу створив та очолив у листопаді 2016 року раніше судимий 39-річний житель м. Рівне та залучив до неї ще 4 спільників. Діючи відповідно до розробленого плану зловмисники контрабандним шляхом переміщали в Україну прекурсори та інші складові, з яких в облаштованій «нарколабораторії» виготовляли наркотичні речовини, котрі у подальшому збували охочим», - розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Рівненської області Андрій Джус. – «Частину отриманих грошей організатор групи розподіляв між її учасниками, а частину використовував для цілей подальшого функціонування та конспірації наркобізнесу».

Діяльність організованої групи була ліквідована правоохоронними органами області у червні 2017 року. Її учасників було затримано на митному посту «Краківець» у Львівській області під час контрабандного переміщення з території Республіки Польща великої партії псевдоефедриновмісних таблеток «Cirrus» в кількості 9600 шт, які були приховані в автомобілі.

Слідчими Управління Служби безпеки України в Рівненській області та процесуальними прокурорами здобуто докази контрабанди в Україну майже 100 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок на загальну суму понад 1 млн гривень.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили бойові гранати,  зброю та набої до неї.

На даний час обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні перебуває на розгляді в суді.

Довідково: найсуворіше  покарання відповідно до санкцій інкримінованих статей Кримінального кодексу України передбачено у виді  позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews