На Рівненщині вшановують загиблих козаків

08.06.2018 18:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Протягом трьох днів на Рівненщині відзначають 367-му річницю битви під Берестечком.

Традиційні заходи проходять на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» (с. Пляшева Радивилівського району).

8-9 червня у Свято-Георгіївському Соборі відбуваються богослужіння, які розпочнуться о 9 годині.

У суботу о 12 годині на Козацькому цвинтарі відслужать панахиду за упокій душ загиблих козаків у бою (с.Острів). А учасники Всеукраїнського дитячого фестивалю патріотичної пісні «Наша слава козацькая не вмре, не загине!» покладуть квіти допам’ятника Героям Берестецької битви.

Наступного дня, 10 червня, у Свято-Георгіївському Соборі відбудеться патріарше богослужіння та Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України. Службу очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні 18 архієреїв та духовенства Київського Патріархату з усієї України. Початок – о 9 годині.

Потому, о 12.30 до пам’ятника Героям Берестецької битви вирушить урочиста хода для покладання квітів.

О 13 годині присутнім презентують літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких Могил». Звучатимуть українські  патріотичні поетичні та музично-пісенні  твори.

Прес-служба Рівненської ОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews