На Костопільщині люди відпочивають на кар’єрі біля Базальтових стовпів

12.06.2018 18:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Костопільщині кар’єр біля села Базальтове облюбували відпочивальники не тільки всього району, а й області. Не так багато водойм на Рівненщині зі справді чистою водою. Приваблююють людей і неймовірної краси краєвиди. Тож, як повідомляє Північ-інфо, люди облаштували невеличкий пляж та купаються у кар’єрі, де дуже чиста аж прозора вода пише Північ-інфо. У вихідні, а особливо у спеку, тут багато відпочивальників.

null
 Фото Лариси Міхай

У мережах люди пишуть, що вода тут справді дуже чиста, а для жителів Костопільщини іншого місця, де влітку можна відпочити та покупатися, фактично немає.

До того ж приваблюють Базальтові стовпи, до яких можна прогулятися та зробити фото на згадку. Це місце полюбляють не лише місцеві жителі, а й відомі українські зірки, які частенько тут знімають свої відеокліпи.

null
 Фото Лариси Міхай

 Історично тут, у цій самій місцині, а саме з 1861 видобували базальт. Раніше село називали Яновою Долиною. У 1930-х рр. у базальтових кар’єрах працювали тисячі робітників — мешканців навколишніх сіл.

null
 Фото Лариси Міхай

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews