У Рівному залежний від азартних ігор написав про свою залежність книгу

Презентація книги Миколи Корецького «Збагнути свій шлях» відбулася у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці

13.06.2018 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Лариса Чайка

Велике горе суспільству, родинам і конкретним особам несе залежність, якою б ця пристрасть не була. Люди гинуть в тенетах залежності. Хто залежить від чарки, хто від наркотиків, а хто від азартних ігор… Коли ми знаємо таку людину, мусимо зробити все, що у наших силах, щоб переконати і визволити заблукалого із тенет, в яких людина така ж беззахисна, як та муха обплутана павутинням.

12 червня 2018 року у відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася презентація книги Миколи Корецького «Збагнути свій шлях».

Зустріч проходила у невимушеній, товариській та дружній, у якій він розповів про свої власні митарства по життю, як важко було йому віднайти стежку до нормального життя, освітлену Господом Богом. Лише людина великої сили волі здатна на вчинок – виголосити свою сповідь.

Микола Корецький розповів, як розпочиналася його хвороба, як терпіла дружина, родина, до чого його довела ігрова залежність – усе в душі горіло і навіть появлялася думка вчинити самогубство. Але звернення до Бога і перебування у реабілітаційному центрі змінили його життя.

Серед присутніх був лікар-психотерапевт Василь Галябар, котрий акцентував увагу на ролі щирого спілкування людини, яка потрапила в залежність, із родиною та друзями. Людині у таких випадках, – за словами лікаря, – допомагає пожиттєва психотерапія. Так, нам усім треба усвідомлювати, що ці люди є потерпілими і до них не можна ставитися як до злочинців. Доброта і співчуття роблять велику справу. Тож хочеться вірити, що у пана Миколи все владнається і він стане прикладом для інших - усіх тих, котрі також потрапили в ігрову залежність.

Священик УПЦ КП отець Володимир наводив приклади із Святого письма, яке пояснює падіння людини і її підняття. Господь ніколи не залишає людину в біді, а йде їй назустріч, щоб її врятувати. Він у цей світ прийшов, щоб звільнити грішників від гріха. Нехай же він охороняє пана Миколу на усіх стежках його життєвих доріг.

Завідувач реабілітаційним центром Геннадій Крохмалюк підкреслив, що ця книга - результат праці і то великої праці, коли автором було переосмислене усе життя.

Підтримав виступаючих і видавець книги – Олег Зень, бажаючи пану Миколі всього найкращого у його вже новому житті. Велика мужність автора усе викласти у своїй книзі «Збагнути свій шлях». Далі були запитання та відповіді.

На завершення зустрічі ведуча заходу Галина Конарчук побажала Миколі Корецькому залишити в минулому важкі сторінки життя.

Сам же пан Микола сказав: «Хочу, щоб кожна залежна людина задумалася, що наркотики, алкоголь та потяг до електронних ігор – це лише мить уявного щастя, а далі вічні муки і пітьма, вигаданий світ – це лиш уява та ілюзія. І про це треба пам’ятати завжди».

Далі душевні розмови продовжилися за чашечкою духмяного чаю та солодкими смаколиками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews