Рівняни надають перевагу електронній формі звітності

15.06.2018 14:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному перевагу електронній формі звітності віддають понад 70 відсотків платників ДПІ. 

За п’ять місяців 2018 року фахівці ДПІ у Рівному прийняли понад 122 тисячі документів податкової звітності та декларацій з єдиного внеску. Більше половини звітів направлено засобами телекомунікаційного зв’язку (в електронному вигляді).

Податківці зазначають, що перехід на електронне звітування надає багато нових можливостей платникам: це і автоматичний розрахунок підсумкових або розрахункових рядків звітності, який зводить до мінімуму арифметичні помилки, і своєчасне оновлення програмного забезпечення при введенні нових звітних форм. Тому, з упевненістю можна сказати, що електронна звітність заощаджує не лише час, але й кошти платників податків.

Крім того, завдяки електронним сервісам ДФС є можливість отримання інформації щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом, адже фіскальна служба щомісячно надсилає повідомлення про наявну заборгованість перед бюджетом, а також підтвердження доставки звітності – орган ДФС направляє квитанцію про отримання податкової декларації.

Для подання он-лайн звітності на веб-порталі ДФС функціонує сервіс «Електронний кабінет платника». Аби почати ним користуватись, потрібно зайти за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua  та в приватній частині (особистому кабінеті) вибрати режим «Введення звітності», який надає користувачу можливість створити, редагувати, підписати та надіслати звітність до контролюючих органів. У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДФС за телефоном: 0-800-501-007.

Також можна отримати практичну допомогу щодо електронного заповнення звітності у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Рівному. Телефон для довідок: 28-08-25.

За матеріалами Головного управління ДФС у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews