«Маршрут успіху»: Привільненська ОТГ ділиться власним досвідом господарювання

15.06.2018 17:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині реформа децентралізації впливає на життя об’єднаних громад позитивно. 

Таку думку висловив голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк під час зустрічі з делегацією представників ОМС «Маршрут успіху» в рамках Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ. 

Побачити життя в умовах  реформи децентралізації та як вона впливає на життя сільської громади приїхали депутати та активісти зі Здолбунівського району, а також керівники сусідніх громад, яких обрали нещодавно. Присутнім підготували презентацію здобутків  громади.

Гостям показали клуб у Привільному. Там перекрили дах, оновили глядацьку залу, встановили нові крісла, придбали нову звукову апаратуру, облаштували електроопалення.  Також згодом планують оновити під сучасний формат бібліотеку.

Відремонтували приміщення котельні, яка обслуговує дитячий садочок «Бджілка». Вдалося замінити котел на твердопаливний. Як розповідає завідуюча дитсадка «Бджілка», діти почуваються комфортно, адже усі приміщення добре обігріваються та ще й заощаджують кошти.

Поступово громада робить та ремонтує дороги, адже їх раніше зовсім не ремонтували.  Нині тривають ремонті роботи в амбулаторії села. Вона матиме два приміщення, одне з яких вже майже готове до прийому пацієнтів. 

Нині вже розпочали сучасні ремонти у Привільненській школі.  Тут вже замінили усі вікна, а нещодавно у класах встановили нові двері. У кабінетах також замінюють підлогу. Усе роблять за сучасними стандартами, розповів директор Привільненської школи Віталій Крамчинський. 

Голова Привільненської громади Юрій Момотюк розповів, що розвивають усі села громади. Зокрема, у вересні відкриють нову групу у садочку в селі Молодаво. У селах Привільне та Молодаво в рамках проекту «Здорова Україна» встановили вуличні тренажери. Надалі громада  має ще чимало амбітних планів. 

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews