На Рівненщині рятувальники проводять роз'яснювальну роботу щодо пожежної безпеки на відкритих територіях

16.06.2018 17:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Спекотна погода сприяє масовому відпочинку на природі, особливо у вихідні дні. Проте, варто пам'ятати, що такі дії є вкрай небезпечними, адже збільшують ризик виникнення загорянь на відкритих територіях. Щодня вогнеборці мають справу із сотнями пожеж у природних екосистемах. В більшості випадків причиною масштабних загорянь стає елементарна людська недбалість, коли залишене без нагляду багаття або кинутий на узбіччя дороги недопалок становлять загрозу навколишньому середовищу. Складність у процесі ліквідації таких пожеж полягає у тому, що вогонь по сухій траві та хвойній підстилці під дією вітру, розповсюджується із неймовірною швидкістю. Окрім цього, зазвичай, поряд із осередком горіння відсутні джерела водопостачання. Тож, аби запобігти виникненню масштабних загорянь рятувальники постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews