На Рівненщині виявили сказ у домашнього кота

16.06.2018 18:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 13.06.2018 року було зареєстровано випадок сказу в домашнього кота в с. Острів Дубенського району. На сьогодні це вже двадцятий лабораторно підтверджений випадок сказу тварин в області.

У вказаному осередку спеціалісти Держпродспоживслужби та територіального підрозділу державної ветеринарної медицини провели необхідні протиепізоотичні та протиепідемічні заходи. Виявлено трьох осіб, які контактували із скаженою твариною. Вони були направлені до травматолога (рабіолога) для вирішення питання призначення антирабічного лікування. Двом особам уже розпочато курс вакцинації проти сказу.

Держпродспоживслужба ще раз нагадує, що сказ у людини – це хвороба, яка не піддається лікуванню і завжди закінчується смертю. Тому після укусу чи ослинення скаженою твариною, вакцинація – це єдиний спосіб профілактики сказу у людей. У випадках покусів невідомою чи домашньою твариною необхідно, не зволікаючи, звертатися за допомогою у найближчий травматологічний пункт.

Тетяна Мамчур,

головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews