Як відпочивають і що після себе залишають на Сопачівському кар’єрі на Рівненщині?

17.06.2018 09:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Сопачівський кар’єр, що на рівненському Поліссі у Володимирецькому районі – популярне місце відпочинку влітку. Проте відпочивальники з нульовим рівнем культури перетворили мальовничу місцину на жахливий смітник. Про це з обуренням пише Північ-інфо.

Як пишуть на ресурсі «Володимирець-інфо», колись на Сопачівському кар’єрі копали пісок для Рівненської АЕС. Тепер сюди їдуть купатись ті, кому ніколи добиратись поганою дорогою до Білого Озера. Їдуть з дітьми цілими родинами, адже тут чиста вода й гарні піщані береги.

Проте, таке враження, що тут відпочивали варвари. Сім’ї, які приїхали на відпочинок, побачили, що весь берег кар’єру всіяним сміттям та битим склом.

null
 Фото Північ-інфо

Обурені батьки пишуть, що власноруч вибирали сміття з піску, щоб діти й дорослі не поранили ноги. Всього з шести квадратних метрів берегу зібрали 3 кг скла та 5 кг сміття. Чи безпечно тут відпочивати?

null
 Фото Північ-інфо

Голова Сопачівської сільради Галина Сніжко розповідає, що, на відміну від минулого року, цьогоріч воду на придатність для купання ніхто не перевіряв:

«Якось не склалось у нас в цьому році повезти воду з кар’єру на обстеження, та й з таким проханням чи скаргами ніхто до сільради не звертався. Минулого року перевіряли. Навіть водолази обстежували дно. Результати минулорічних аналізів показали, що вода придатна до купання і навіть чистіша за воду на Білому озері, та ще й має більший вміст гліцерину. У сільської ради немає окремої людини, яка б слідкувала за станом узбережжя кар’єру».

Весною тут відбулась акція «За чисте довкілля». Тоді люди зібрались і самі громадою все прибрали, тож було чисто. А як почалося літо, то й наїхали поліські «мажори» і відпочивали тут вочевидь без правил. Адже весь пісок пісок всіяний гострими скляними уламками, а в альтанках ніде ногу поставити, щоб не наступити на пластикову тару та склобій, пише Північ-інфо.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews