У рівненській прокуратурі визначилися, які заходи сприятимуть ефективному виконанню судових рішень

23.06.2018 22:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

У прокуратурі Рівненської області 22.06.2018 відбулась спільна нарада правоохоронних  органів, на якій обговорено стан забезпечення уповноваженими органами з питань пробації виконання кримінальних покарань та адміністративних стягнень в області, протидії рецидивній злочинності, взаємодії з цих питань органів пробації та поліції, а також законність застосування органами поліції заходів адміністративного примусу, їх документальне оформлення і виконання постанов суду про адміністративний арешт.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора області Тараса Ільящука. Участь у ньому прийняли начальник філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області Олександр Адамець, заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, командир батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області Андрій Ліснічук. Також разом з працівниками прокуратури області, які здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, в нараді взяли участь керівники місцевих прокуратур, управлінь та відділів територіальних силових відомств.

У ході проведення заходу начальник відділу прокуратури області Анна-Марія Дзівак поінформувала присутніх про виявлені цьогоріч прокурорами у ході перевірок порушення та недоліки в організації роботи органів пробації, пов’язані з невиконанням цими органами кримінальних покарань та адміністративних стягнень, протидією рецидивної злочинності, забезпеченням нагляду за засудженими та правопорушниками. Однією із причин вказаних недоліків зазначалася недостатня взаємодія між органами пробації та поліції щодо обміну інформацією, в т.ч. про підоблікових осіб (порушників).

Після обговорення інформацій учасників заходу наголошено на необхідності активізації діяльності на зазначених напрямах, зокрема, що стосується протидії рецидивній злочинності, недопущення порушень прав людини, підвищення рівня законності і правопорядку в регіоні, а також забезпечення відомчого контролю з цих питань.

За підсумками обговорення проблемних питань визначено спільні узгоджені заходи, спрямовані на покращання  стану законності в області.

Прокуратура Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews