На Рівненщині зареєстровано 2 випадки захворювання на ботулізм

24.06.2018 16:13   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині зареєстровано 2 випадки захворювання на ботулізм, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторно підтвердив діагноз у 27-річного мешканця Сарненського району та 47-річного жителя Дубенського району.

При проведенні епідеміологічного розслідування встановили, що постраждалі вживали такі продукти, як оселедець солений, сирі сардельки, бички сиров’ялені, консервований печінковий паштет, бекон копчений у вакуумній упаковці та ковбасу у вакуумній упаковці. Симптоми отруєння в інших осіб, які вживали продукти разом з одним з постраждалих, відсутні.

Хворим в умовах стаціонару надається необхідна медична допомога та введена протиботуліністична сироватка.

Загалом з початку року у Рівненській області зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм.

Провідну роль у запобіганні захворювання відіграє суворе дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил під час виготовлення та зберігання харчових продуктів, особливо консервованої продукції, ковбас, рибної продукції.

Щоб вберегтися від захворювання на ботулізм необхідно уникати споживання в’яленої, солоної та консервованої риби та м’ясних консервів, в першу чергу домашнього виробництва. Також потрібно уникати споживання продуктів, умови зберігання та транспортування яких могли бути не дотримані належним чином, або про якість яких споживачу достеменно невідомо.

За матеріалами https://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv