У Рівному з’явиться новий мурал! (Фото)

28.06.2018 09:43   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

У липні з’явиться перший у Рівному мурал під назвою «Моє місто», який реалізовують в рамках проекту від ГО «Платформа взаємодій «Простір» «The Street Walls». Пише https://ritm.tv 

На стіні дев`ятиповерхівки по вул. Міцкевича, 9 створять зображення пташки і традиційний орнамент в поєднанні із сучасним каліграфічним письмом.

Автори: рівненсько-львівський тандем митців Віктора Челяди і Тараса Довгалюка. Саме вони стали переможцями конкурсу ескізів муралу від ГО «Платформа взаємодій «Простір», який тривав з 5 до 22 червня. За цей час було надіслано 10 ескізів від авторів зі Львова, Києва, Одеси, Луцька і Рівного.

Переможця обирало журі, до складу якого увійшли: голова ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук, директор Рівненської міської художньої школи Артур Мартиненко, доктор архітектури, професор кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП Ольга Михайлишин, голова ГО «Колоарт», архітектор Павло Бенедюк, голова ОСББ будинку по вул. Міцкевича, 9 Костянтин Бондаренко, член ОСББ будинку вул. Міцкевича, 9 Петро Шевчук, член ОСББ вул. Міцкевича, 9 Ірина Волошина, керівник ТМ «Inter Beton Bud» Олександр Аліксійчук.

«Ми намагалися врахувати думки фахівців і залучити до складу журі компетентних людей з різних галузей, і особливо мешканців будинку. На нашу думку все відбувається згідно плану, але кінцева оцінка за рівнянами, які побачать завершений мурал. Адже ми це робимо це для них і нам важлива їхня думка»,- зауважив голова правління ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук.

Серед основних критерії відбору були оригінальність ескізу, цікава концепція, розуміння будівельних нюансів, досвід виконання подібних робіт, адже автор не лише розробляє ескіз, але й сам його виконує.

Концепція ескізу від атворів: «Ми вирішили торкнутися теми свободи. Як символ вільної думки і вибору дій обрали образ птаха, що розчиняється у геометричних силуетах міста, що в свою чергу покликані розчинити прямі лінії міського образу і надати їм динаміки і різноплановості. Також використали шрифтовий патерн із сучасної каліграфії в поєднанні з традиційним орнаментом. Напис каліграфією – «Моє місто». Цей малюнок про міське середовище та істот, що його населяють. Про взаємопов`язаність людей, тварин та предметів. Про компроміс, що повинен бути присутній у подібнихпросторах. Інакше конфлікти будуть знищувати усіх і усе. Гармонія та свобода – основні означення цього стінопису».

Зауважимо, що часткову фінансову підтримку проекту «The Street Walls» (http://prostir.rivne.ua/project/the-street-walls-12) здійснює Управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому в рамках конкурсу «Рівне – місто унікальних подій». Для цього з бюджету Рівного виділили 70 тисяч гривень. Решту необхідної суми, яка буде озвучена перед стартом реалізації муралу (нині тривають усі підрахунки), нададуть меценати.

Нагадаємо, що будинок був відібраний за наступними критеріями: гарна оглядовість стіни призначеної для муралу, стіна вже утеплена або не потребує утеплення взагалі (завдяки цьому муралом можна буде милуватися багато років), поверхня максимально гладка, без ефекту «короїда» та вікон, згода мешканців будинку або вповноваженого представника (голови ОСББ).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv