«Художники без майстерень» запрошують рівнян на «Острів радості в морі печалі»

02.07.2018 22:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У четвер, 5 липня, о 15:00 год у клубному кафе галереї європейського живопису «Євро-Арт» відкривається виставка «Острів радості в морі печалі» групи українських митців у рамках проекту «Художники без майстерень».

Проект «Художники без майстерень» заснований у Тернополі у 2011 році і покликаний сприяти усім творчим людям, передусім початківцям, які потребують приміщення для роботи, але не мають можливості облаштувати таке чи орендувати.

36 наповнених символами робіт спонукають до філософських роздумів про боротьбу добра і зла та сенс життя. Усі картини виконані у техніці олійного живопису, могли би ілюструвати сюжети романів фентезі.

Експозиція знайомить нас із творчістю тернополян Надії Омельченко, Ілони Ваврів, Сергія Сороки, Сергія Середницького і, насамперед, головного ініціатора «Художників без майстерень» Миколи Мамчура.

Микола Мамчур народився 14 квітня 1955 року у м. Кременець Тернопільської області.

У Тернополі визнаний художник, виставки якого проходять з аншлагами, майстер спорту з боксу, рукопашник, володар чорного поясу з контактного карате, військовослужбовець живе з 1986 року, де створив спортивно-мистецький клуб «Сакура». У нього виховалося не одне покоління молодих людей, багато з них — чемпіони України і Європи з контактного карате, художники, дизайнери.

У період з 2007 по 2011 роки митець жив і працював у США та багато подорожував. Зустрічі з новими людьми народжували нові сюжети , а відтак – і виставки у Мюнхені, Вашингтоні, Нью-Йорку, штаті Коннектикут та більше 40 персональних виставок в Україні.

Сьогодні Микола Мамчур – автор картин, які прикрашають приватні колекції України, Польщі, Німеччини, Швеції, Великобританії, Канади та США. А серед знаменитих шанувальників його таланту – відома американська акторка Шерон Стоун.

Виставка групи українських митців у рамках проекту «Художники без майстерень» «ОСТРІВ РАДОСТІ В МОРІ ПЕЧАЛІ» продовжує широкомасштабний проект нашої галереї – «Євро-Арт» для талановитих».

Експозиція триватиме до 29 липня 2018 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews