На Рівненщині ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки бурштину та вилучено дорогоцінне каміння орієнтовною вартістю майже 2,3 млн грн (Фото)

06.07.2018 07:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На теренах Рівненської області триває системна робота працівників правоохоронних органів з виявлення, розкриття, розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним видобутком, реалізацією та переміщенням бурштину-сирцю на території регіону.

null
 Фото прокуратури Рівненської області

Так, у результаті проведених спільних заходів працівників органів прокуратури Рівненської області, Управління Служби безпеки України в  Рівненській області та Державної прикордонної служби України 3.07.2018 викрито та припинено діяльність підпільного цеху з оброблення бурштину, який функціонував у підсобному приміщенні домоволодіння жителя Дубровицького району.

Загалом у ході проведених 12 обшуків за місцем проживання 4 мешканців цього району виявлено та вилучено майже 50 кг обробленого та необробленого бурштину різних фракцій, орієнтовна вартість якого становить майже 2,3 млн грн, а також знаряддя для оброблення та видобутку «сонячного» каміння.

Зазначені слідчі дії проведено у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 198 (придбання або збут майна, здобутого завідомо злочинним шляхом) та 364 КК України  (зловживання владою або службовим становищем).

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює Сарненська місцева прокуратура Рівненської області. На даний час тривають слідчі дії щодо документування протиправної діяльності осіб, пов’язаної із незаконними операціями із бурштином.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews