Скільки заробляють судді на Рівненщині? Кому цікаво - приходьте на прес-сніданок!

09.07.2018 18:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

10 липня Комітет виборців України влаштовує прес-сніданок, на якому обговорять питання оплати праці суддів. Із впровадженням судової реформи їх зарплата мала б зрости. І це було б гарантією незалежності суддів, а отже справедливого судочинства. Власне, на це й спрямована реформа.

Отож скільки насправді заробляють люди в мантіях, як з’явилися стереотипні уявлення про їх зарплати в сотні тисяч гривень та як відновити довіру до системи судочинства, говоритимуть судді та експерти:

- Степан Шимків, заступник голови Апеляційного суду Рівненської області;

- Ірина Бойчук, заступник керівника апарату Апеляційного суду Рівненської області;

- Микола Глотов, керівник правових програм РОГО «Комітет виборців України».

Експерти також розкажуть про те, що робиться для того, аби заробітна плата суддів відповідала розміру, задекларованому в Законі України «Про судоустрій та статус суддів». Крім того, мова йтиме і про житло для суддів.

Прес-сніданок проходитиме 10 липня 2018 року в Рівненському будинку вчених (вул. Симона Петлюри, 17, 2-ий поверх). Початок – 09:30.

Цей захід проводиться в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Інформаційний відділ РОГО КВУ

Цей захід проводиться за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Погляди авторів, викладені на прес-конференції, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews