Американський Санта відвідав рівненську бібліотеку (Фото)

09.07.2018 21:13   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська
Літня Академія Ноела Хірманса у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці триває.
 
Професор іноземних мов та журналістики Університету Лінкольна, Пенсільванія, США Ноел Хірманс у партнерстві з посольством США та проектом «Вікно в Америку» вже 17 років організовує англомовний табір для дітей та молоді.
 
Цього року уроки професора проходять під гаслом захисту екології. Учні вивчають правила толерантного ставлення до навколишнього середовища, виготовляють еко-листівки та еко-інсталяції 3D ручкою, а також мають можливість порозмовляти з цим незвичайним чоловіком.
 
Ноел подорожує по світу без змінного одягу та особистих речей, проте із трьома валізами, які вщерть заповнені іграшками. Плюшеві ведмедики, еко-сумки, магніти та блокноти – будь-хто може стати власником маленького подарунка.
«Моє ім’я – Noel – означає «Різдво». Напевно, батьки назвали мене так, бо я народився за шість днів після свята. Але насправді, це моя сутність. Я дарую людям різдвяний настрій. Навіть якщо за вікном стоїть спекотне літо», – розповідає професор.
Ноел Хірманс народився в Нью-Йорку – місті свободи, як він сам його називає. Проте мета, яку чоловік обрав для себе, змушувала його рухатися вперед, відкривати світ та людей.
 
В Україну містер Хірманс потрапив ще студентом, завдяки Fullbright Scholar Program - він викладав англійську мову та літературу в Одесі, Львові і, зрештою, опинився в Рівному.
«Тут добрі люди. В них відкрите серце», – зізнається Ноел.
Об’їздивши півсвіту та здобувши безцінний досвід, Хірманса обурила несправедливість, у якій живуть українці: диплом, як і освіту, тут можна купити, нерівність між людьми відчутна більше, ніж в США, а держава не може якісно сприяти творчим та талановитим. Особливо професора шокували події в Україні після розпаду Радянського Союзу: недієздатна економіка, розчаровані у собі та у власній державі люди. Не найкраще місце, щоб дарувати свято. Проте, не для Ноела. Професор сприяв перекладу на українську книги свого батька про пригоди «Плавунця» – повчальної історії для дітей. Підтримавши видавництво «Estero» та українську художницю Вікторію Чучупалову, чоловік зробив свій маленький внесок у економіку країни.
Крім того, Ноел викладав англійську, організовував дитячі табори, спілкувався з тими, хто не має змоги подорожувати чи навіть отримати хорошу освіту: «Коли я відвідую інші країни, перший пункт призначення на моєму шляху – це магазин сувенірів. Вільно, Рига, Гельсінкі, Каліфорнія… я купую маленькі сувеніри і дарую їх своїм учням. Так вони вчаться пізнавати світ».
Коли Ноелу запропонували написати книгу про те, як він змінює життя людей навколо, професор відмовився. Він не хоче зловживати займенником «я». Проте, він обов’язково напише, як «ми» можемо дарувати тепло та радість іншим.
Наприкінці розмови містер Хірманс взяв клаптик паперу і написав слова, якими керується кожного дня: «It is fun to do nice things for nice people» («Це весело роботи добрі справи для добрих людей»).
І не важливо, що це буде і чи будуть ці люди хорошими - Ноел стверджує, що ніщо у світі не має цінності, окрім людської доброти та тепла, яке можна розділити з іншими. Академія Ноела Хірманса чекає маленьких вихованців кожного дня, з 11 години на третьому поверсі Рівненської обласної універсальної бібліотеки. Знання англійської не обов’язкове, натомість потрібне насамперед бажання вчитися та розважатися.
 
За матеріалами https://ritm.tv 
 
null
Фото https://ritm.tv

null
Фото https://ritm.tv

null
Фото https://ritm.tv

null
Фото https://ritm.tv

null
Фото https://ritm.tv

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv