Де житимуть мастифи зі скандально відомого розплідника у Рівному?

09.07.2018 23:13   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Новини Рівненщини

Нового керівника стерилізаційного центру КП «КАТП 1728» Наталію Ющук за тиждень після призначення «кинули під танк». У цьому впевнені зоозахисники Рівного, яких шокувала інформація про те, що до СЦ мають перевести собак із розплідника Бойка. Пише https://ritm.tv  

Як повідомила Наталія Ющук, її попередили про те, що 9 липня мають привезти до стерилізаційного центру декілька собак породи мастиф із розплідника, що знаходиться на території колишнього радіозаводу. Саме таким є припис Рівненської виконавчої служби. А зважаючи на те, що центр комунальної форми власності, то саме він і повинен прийняти цих собак. Чи є для цього належні умови у центрі - виконавча служба, зі слів зоозахисників, не з'ясовувала. Кажуть, згідно із рішенням місто мусить прийняти тварин.

Натомість, у стерилізаційному центрі занепокоєні ситуацією, що виникла. Адже сам центр, власне, не є притулком, оскільки не має відповідної інфраструктури. Більше того, Наталія Ющук застерігає, що наявні вольєри навряд чи втримають нових мешканців, а ті, опинившись на території центру чи на волі, можуть повестися агресивно щодо інших тварин та працівників закладу.

Тим часом, зоозахисники повідомляють, що розпочали роботу над створенням петиції на сайті міського голови, аби через критичну ситуацію вимагати гуманного усипляння тварин. Кажуть, можливо, це змусить власника розплідника Юрія Бойка вирішити ситуацію не кривавим методом.

Подейкують, що переведення собак із розплідника до закладу комунальної власності допоможе владі вбити одразу двох зайців. Наприклад, припускають зоозахисники, мастифи перегризуть більшість безпритульних тварин. З іншого боку, ставши власністю міста, з'явиться можливість продати собак хоча б за мінімальною ціною та заробити гроші. До слова, вартість одного мастифа коливається від 2 до 7 тисяч доларів. 

Нагадаємо, за різними даними у розпліднику знаходиться від 20 до 300 собак. Прибрати притулок з території заводу вимагають мешканці району.

За матеріалами https://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv