У Рівному презентують книгу для незрячих дітей

Це книга – «Біблія для дітей. Заплющ очі. Дивись серцем».

13.07.2018 19:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Презентація цієї Книги та прес-конференція відбудеться 16 липня о 12.00 в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (м. Рівне, пл. Короленка, 6). 

Як допомогти дитині, яка незряча або має послаблений зір, бути в суспільстві повноцінною людиною і знаходити відповіді на свої постійні «чому»? Сьогодні в нашій державі мешкають багато юних читачів, які з нетерпінням чекають на вихід книг, що пронесуть їм втіху та насолоду від читання.

Учасникам зустрічі та журналістам розкажуть про проблеми дітей та дорослих із порушенням зору. Прес-конференцію присвятять питанню актуальності забезпечення маленьких громадян України дитячими книжками, надрукованими  шрифтом Брайля.  

Спікери: Петро Степанович Поліщук – керівник  відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області;  отець Євген Остапенко, декан УГКЦ в м.Рівному;  Євгенія Василівна Фалко, директор  Комунального закладу  „Клеванська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1 І-ІІІ ступенів” Рівненської обласної ради;  Тамара Юріївна Грицак, керівник дошкільного навчального закладу ясла-садок компенсуючого типу №35 для дітей з вадами зору; Ніна Іванівна Асєєва, психолог, член ради відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. 

Організатори цього важливого видання звертаються до свідомих людей, яким не байдужа доля людей із порушення зору: не стійте осторонь даної проблеми - активно включайтеся у волонтерський рух «Заплющ очі. Дивись Серцем» та інші громадські організації вашого міста. Адже попереду нас чекає важлива робота: є ідеї відносно видання діткам, які незрячі чи мають послаблений зір, сучасних українських казок, історії в замальовках та малюнках тощо.

Допоможімо юним читачам із порушенням зору завдяки відповідному проекту долати життєві негаразди, бути повноправними громадянами суспільства, жити за Божими законами, знаходити в цьому радість життя.

Інформація надана Ростиславом Комаренком - Волонтерський рух «Заплющ очі. Дивись серцем» – e-mail: r.komarenko@gmail.com; тел: 0504706758; 0668237737


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews