До районних лікарень Рівненщини надійде нове медобладнання

14.07.2018 11:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Обласне управління охорони здоров'я підписало угоду про закупівлю 19 спеціалізованих кардіоваскулярних ультразвукових сканерів в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» з компанією Philips (Нідерланди), повідомляє прес-служба проекту.

 Відтак вже за три місяці сканери маютьнадійти до кардіологічних відділень районних лікарень області.

За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівненщині Сергія Рибачка в рамках реалізації проекту Світового банку був оголошений тендер на закупівлю майже ста одиниць діагностичного обладнання для районних лікарень Рівненщини.

- Нашим проектом передбачається закупівля медичного обладнання для кардіологічних відділень районних лікарень області. Це кардіоваскулярні сканери, електрокардіографи, дифібрилятори-монітори, обладнання для проведення тредміл-тесту та інше. Декілька днів тому ми підписали угоду на поставку апаратів для експрес-визначення тропоніну. А зараз підписуємо угоду на постачання ультрозвукових кардіоваскулярних сканерів. Це прямий контракт безпосередньо з іноземним виробником і завдяки цьому нам вдалось отримати дуже привабливу ціну за обладнання та суттєво зекономити кошти, - розповідає Сергій Рибачок.

Зокрема представники компанії Philips зазначають, що запропоновані апарати справді високого рівня та зможуть діагностувати не лише хвороби систем кровообігу, але й використовуватися для діагностування інших захворювань.

Разом з цим, як зазначає Сергій Рибачок, угодою передбачається,  що фахівці компанії Philips мають не лише поставити обладнання але й провести навчання лікарів по роботі на ньому. Для цього група консультаційної підтримки проекту уже розпочала підготовку до проведення додаткових навчань лікарів, які будуть проводитися спільно із спеціалістами компанії Philips.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews