У Рівному закриють театральний сезон прем’єрою

14.07.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Цієї неділі у Рівненському драмтеатрі покажуть останню в сезоні виставу – премєру за п’єсою німецького драматурга Георга Бюхнера «Войцек». Режисер-постановник п'єси Іван Данілін присвячує показ у Рівному пам’яті свого учителя - народного артиста України Володимира Сніжного.

    Завліт Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець розповіла:

    «Войцек» - п’єса дуже специфічна, особлива. Скажемо так, це не «Сватання на Гончарівці» - ми не знаємо, як відреагує публіка, так як матеріал сам по собі дуже специфічний і літературні критики щодо нього досі сперечаються. П’єса постійно обговорюється, ставиться у театрах, кілька разів була екранізована, у свій час за цим твором створили оперу. І це при тому, що вона – незакінчена автором.

В основі п’єси - реальна історія німецького цирульника, колишнього солдата, Йоганна Христіана Войцека, який із ревнощів убив свою кохану. Через бідність чоловік став «піддослідним кроликом» місцевого лікаря, а пізніше - втратив глузд. Після вбивства подруги його стратили.

    У цьому сезоні «Войцека» покажуть тільки один раз, однак, театрали мають надію, що у подальшому вистава матиме довге життя. Крім того, саме з цією п’єсою вони планують поїхати на фестиваль. Варто додати, що новий театральний сезон у Рівному відкриють наприкінці вересня – на початку жовтня. Восени актори планують відвідати з гастролями Брест та Ужгород.

За матеріалами radiotrek.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews