Відійшов у вічність наш колега Євген Цимбалюк

17.07.2018 11:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На 57-му році життя після важкої хвороби 15 липня перестало битися серце нашого колеги Євгена Цимбалюка, журналіста, публіциста, краєзнавця, редактора журналу "Погорина", письменника. В останні роки він працював власкором обласного часопису "Вільне слово", редагував літературно-краєзнавчий журнал Рівненщини "Погорина". З-під його пера світ побачили майже два десятки поетичних збірок та книг історико-краєзнавчої тематики.

Євген Цимбалюк був багаторічним членом Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України. В обласній журналістській організації входив до складу конкурсної комісії з визначення переможців творчих конкурсів. Він був лауреатом літературних премій "Коронація слова" та імені Валер'яна Поліщука, літературно-мистецької премії імені Світочів, премії "Золоте перо" Національної спілки журналістів України, Міжнародної літературно-мистецької премії імені Авеніра Коломийця. Відзначений також премією імені Івана Франка в галузі інформаційної політики, нагороджений орденом рівнопостольного князя Володимира.

На нашому сайті www.rvnews.rv.ua Євген Цимбалюк попрацював лише кілька місяців, але його статті справили враження на читача. Вони яскраві, наповнені, майстерно написані і саме тому мали шалену популярність у читача.

Колектив редакції сайту www.rvnews.rv.ua сумує з приводу передчасної втрати. Висловлюємо співчуття близьким і рідним покійного.

Наш кореспондент, поетеса Анна Лимич у пам'ять про колегу написала вірш.

***

Ідуть, ідуть, ідуть у засвіти
Мої колеги, друзі, побратими.
Вони – це наша молодість без гриму,
Це радість від книжок і суєти.
Це знахідки у віршах, як роса…
І щастя спілкування по краплинах.
Вони ідуть у вічність на хвилину,
Аби діждатись нас на небесах.
Мої найкращі, справжні, дорогі!
Без ВАС бідніє день, темніє ранок.
Та дмухають, мабуть, між хмар боги,
Аби моя не так боліла рана.
Вони чомусь ідуть, ще не старі.
Вони могли б іще творити, жити!
Горять свічки, неначе ліхтарі
Дорогою у небо – світло-світло...


Анна Лимич

16.07.2018

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews