Серед рівненських рятувальників провели конкурс (Фото)

19.07.2018 12:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

18 липня в Рівному на базі спортивного комплексу Головного управління ДСНС України у Рівненській області було проведено конкурс на звання «Кращий начальник караулу». У конкурсі взяли участь 33 офіцера пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини.

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

Даний щорічний захід проводиться з метою перевірки теоретичних та практичних навичок офіцерів-рятувальників, підвищення боєздатності, удосконалення професійної майстерності й підняття авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів, запровадження у караулах передового досвіду підготовки особового складу, забезпечення належного утримання техніки до дій за призначенням і підтримання високого рівня дисципліни під час несення служби в підрозділах Служби порятунку області.

Конкурс на звання кращого начальника караулу складався з двох етапів – теоретичного та практичного.

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

У першому етапі, конкурсанти приступили до вирішування тестових завдань та задач на знання нормативних документів і визначення ступеню готовності кожного учасника оперативно діяти у надзвичайних ситуаціях та керувати особовим складом.

У другому етапі, офіцери-вогнеборці демонстрували свої професійні навики виконуючи 5 нормативів зі спеціальної підготовки. Зокрема, рятувальники одягали бойовий одяг і спорядження на швидкість, в’язали подвійну рятувальну петлю на умовного потерпілого, закріплювали мотузку за конструкцію 4-ма способами, піднімалися по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної вежі, а також піднімалися по встановленій висувній пожежній драбині у вікно 3-го поверху. Кожен намагався бути першим та гідно представити свій підрозділ на змаганнях.

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС в Рівненській області

За результатами конкурсу визначено переможців у трьох номінаціях: кращим начальником караулу серед державних пожежно-рятувальних частин з охорони населених пунктів області став начальник караулу 12-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Вараш старший лейтенант служби цивільного захисту  Руслан Марчук, кращим начальником караулу серед державних пожежно-рятувальних частин з охорони  стратегічно важливих об’єктів став начальник караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини з охорони ВП «Рівненська АЕС» старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Кухоцький, а кращим наймолодшим начальником караулу зі стажем роботи до 2-х років став начальник караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне старший лейтенант служби цивільного захисту Роман Душко.

Всім переможцям вручили грамоти Головного управління ДСНС області. Переможці у кожній із цих номінацій незабаром представлятимуть Службу порятунку Рівненщини на Всеукраїнських змаганнях.

ГУ ДСНС України в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews