ТОП-5 коледжів Рівненщини: найпопулярніші спеціальності

19.07.2018 23:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

За оперативними даними вищих  навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області (коледжів, училищ) на вступ вже подано 5107 заяв. Минулоріч кількість заяв сягала  5789, повідомляє  прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

Найбільш популярними стали: Рівненський коледж НУБіП − 601 заява, Рівненський автотранспортний коледж НУВГП − 587 заяв, Технічний коледж  НУВГП − 582 заяви, Рівненський  економіко-технологічний   коледж  НУВГП – 421 заява.

Серед  коледжів  недержавної  форми  власності  найбільше  заяв  подано до Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу − 285 заяв.

Спеціальності, які цьогоріч користуються попитом:

У Рівненському   автотранспортному  коледжі НУВГП  найбільше  заяв  подано   на  спеціальність   «Автомобільний транспорт (Обслуговування  та  ремонт  автомобілів   та двигунів)» – 2,78 осіб/місце, найменше – «Транспортні технології (організація та регулювання дорожнього руху)»  – 1,1 осіб/місце.

У  Рівненському коледжі НУБіП найбільше заяв подано на  «Інженерія програмного забезпечення» – 7,9  осіб/місце, найменше – на  «Будівництво та цивільна інженерія» – 1,7 осіб/місце.

У ДВНЗ «Рівненський коледж економіки  та бізнесу» найбільше заяв на «Готельно-реcторанна справа» – 4,2 особи /місце, найменше – на «Фінанси, банківська справа та страхування» – 2,55 осіб/ місце.

У Технічному коледжі НУВГП найбільший конкурс на    «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – 3,88 осіб/місце, найменший – на «Екологія» – 1,05 осіб/місце.

У Рівненському економіко-технологічному коледжі НУВГП   найбільше  заяв подано на «Дизайн» – 3,45 осіб/місце, найменше – на    «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»  – 1,54 особи/місце.

У Рівненському  державному  базовому  медичному  коледжі   найбільше – на «Фармація» – 3,3 особи/місце, найменше – на  «Стоматологія (стоматологія ортопедична)» – 1,2 осіб/місце.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews