У Рівному встановлять «камені спотикання»

23.07.2018 07:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

26 липня о 17:00 у Рівному за участі представників міської ради та управління культури відбудеться офіційна церемонія встановлення меморіальних знаків 5-ти жертвам нацизму. Для закладання «каменів спотикання» до Рівного прибуде відомий німецький митець, автор ідеї меморіальних знаків Гюнтер Демніг.

Місце збору: біля входу у Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр (Театральна площа, 1), початок о 17.00.

Перелік жертв нацизму, яким буде встановлено «камені спотикання»: отець Володимир Мисечко, поетеса Зузанна Гінчанка, Праведник народів світу Яків Сухенко, єврейська сім’я Якоб та Рахель Крулики.

Рівне – друге місто в Україні, в якому буде встановлено ці меморіальні знаки. Вперше їх заклали в Переяслав-Хмельницьку.

Камені спотикання отцю Володимиру Мисечку, Праведнику народів світу Якову Сухенку та єврейській сім’ї Якоб і Рахель Крулики встановлять коштом ГО «Центр «Мнемоніка».

Камінь спотикання поетесі Зузанні Гінчанці виготовили коштом німецької дослідниці літератури, експертки зі славістики та історикині Ютти Ліндекуґель (http://www.translit-portal.de/uebersetzer/jutta-lindekugel/).

Детальнішу інформацію про подію можна знайти за посиланням: http://mnemonika.org.ua/2018/07/21/stolpersteine_rivne/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews