Енергоблок №3 РАЕС підключено до мережі

23.07.2018 14:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

23 липня о 3:04 енергоблок №3 РАЕС (ВВЕР-1000) після завершення планово-попереджувального ремонту підключено до мережі, розпочато його експлуатацію у понадпроектний термін. Наразі триває планове підвищення потужності блоку. Про це повідомляє управління інформації та зв’язків з громадськістю ВП «РАЕС».

Станом на 8 годину 23 липня у роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1450 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

На енергоблоці №4 (ВВЕР-1000) – 16 доба капітального планово-попереджувального ремонту. В ремонт виведено другий канал системи безпеки. Виконується перевантаження палива в активній зоні реактора. На парогенераторах триває контроль теплообмінних трубок та зварних швів. Усі роботи виконуються згідно з графіком.

За минулу добу енергоблоками РАЕС вироблено 19,1 млн. кВт год. електроенергії, з початку місяця – 586,1 млн. кВт год. електроенергії та з початку року – 7 млрд. 790,2 млн. кВт год. електроенергії.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews