На Рівненщині будують місцеві дороги. Розпочали з Гощі

26.07.2018 23:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

В Гощі приступили до капітального ремонту місцевої вулиці Оселя. Дорога будується за державний кошт.

 «Цього року вперше дороги, що з’єднують міста та села, а також всередині населених пунктів передали на баланс Рівненської ОДА. Ми багато часу приділили підготовці, збору інформації, проектів, визначали пріоритетність ремонту у кожному районі окремо, поки не затвердили список із 116 доріг. Їх і будемо будувати в першу чергу. В Гощі люди уже бачать, як на ділі реалізовується дорожна реформа і децентралізація», – коментує голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

null
 Фото з сайту РОДА

На вулицю в Гощі важе заїхала техніка, грейдери, камази з щебенем, катки та асфальтоукладачі, які розчищають та вирівнюють територію. Загалом тут ми планують капітально відремонтувати понад дві тисячі метрів квадратних дорожнього полотна. На це передбачили 1 млн 400 тис. грн., з них 893 тис. грн. – кошти державного бюджету, решту співфінансуватиме Гощанська селищна рада. Координуватиме цю роботу новостворене управління дорожнього господарства при департаменті будівництва та архітектури РОДА.

null
 Фото з сайту РОДА

Будують за спеціальною технологією. Спочатку зроблять щебеневу подушку із крупного каменю товщиною 10 см, далі шар прокладуть за допомогою середньозернистого щебеню товщиною 12 см. Після чого покриють дорогу асфальтним покриттям. Такий метод потрібен для того, аби дорога не деформувалась та мала належний стан, навіть після довгого функціонування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews