Освітянська спільнота Рівненщини обговорила готовність до нового навчального року

28.07.2018 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Тема стану готовності до початку нового навчального року в контексті реформи освітньої галузі стала основною під час он-лайн наради з освітянами районів та ОТГ області.

Насамперед, заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко поінформувала про старт Нової Української школи, зокрема про стан використання коштів освітньої субвенції на оснащення та забезпечення закладів загальної середньої освіти.

«Закупівля обладнання для НУШ на Рівненщині – відповідальність кожного освітянина. Уряд, вперше за стільки років, виділив кошти на меблі та обладнання. Усі першокласники області повинні відчути реформу освітньої галузі. Це стосується не лише обладнання, а й подачі матеріалу, нової методики викладання», − наголосила заступник голови.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський виділив питання виплати заробітної плати та відпускних педагогічним працівникам та техперсоналу.

«Заборгованості на Рівненщині немає. Але хочу вкотре наголосити, що поняття незабезпеченості державної субвенції та потреба в надбавках та преміюванні − це різні речі. Тому тим, хто не долучається до децентралізації та оптимізації, завжди буде не вистачати коштів. Уряд підтримує тих, хто втілює реформи», − зазначив головний освітянин області.

Обговорили також питання кадрового забезпечення, стан підготовки закладів до осінньо-зимового періоду, створення інклюзивно-ресурсних центрів, забезпечення підручниками та додаткові місця у дошкіллі.

За повідомленням прес-служби управління освіти і науки Рівненської ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews