На Рівненщині зафіксували два випадки небезпечного захворювання

02.08.2018 10:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 01.08.2018 року зареєстровано два випадки сказу тварин на території Дубенського району.

Сказ собаки:

31.07.2018 року в службу державної ветеринарної медицини Дубенського району надійшло повідомлення про загибель домашнього собаки в смт. Смига Дубенського району. При  виїзді на місце події зі слів власниці собаки стало відомо, що 29.07.2018 р. тварина захворіла, а 30.07.2018 р. почала проявляти агресію. В той же день власники помістили собаку у вольєр, а 31.07.2018р. тварина загинула. Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відібрали патматеріал від трупа собаки та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп собаки спалено.

Сказ лисиці:

В службу державної ветеринарної медицини Дубенського району, в телефонному режимі надійшло повідомлення про забиту та закопану лисицю в приватному господарстві жителя с. Гірники Дубенського району. При виїзді на місце події встановлено, що 30.07.2018 року лисиця проникла на подвір’я громадянина С. та почала нападати на домашню птицю. Громадянин С. вилами  заколов лисицю, а труп закопав на території свого саду. Спеціалісти держветмедицини Дубенського району відкопали труп лисиці, відібрали патматеріал та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп лисиці та мертву домашню птицю задушену лисицею спалено.

На території неблагополучних щодо сказу пунктів проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворих тварин з людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а  також щеплення тварин проти сказу. Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучних пунктів та введення карантинних обмежень по сказу. Складені комплексні плани заходів по локалізації і ліквідації захворювання.

ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews