Де і як найчастіше є ризик підхопити харчове захворювання?

03.08.2018 09:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За оцінками фахівців, від вживання інфікованих харчових продуктів, щорічно в США хворіє близько 9,4 мільйона осіб.

Системою епіднагляду (FDOSS) проводиться обробка даних про спалахи хвороб харчового походження, при двох або більше випадків подібного захворювання.

Протягом 2009-2015 рр. FDOSS отримала 5760 повідомлень про спалахи кишкових інфекцій, що стало причиною 100939 захворювань, 5699 госпіталізацій і 145 смертельних наслідків.

Як показав аналіз причиною 2953 спалахів був норовірус, що викликав хворобу в 27623 осіб, 896 спалахів викликано сальмонелою (23662 захворювань). При спалахах, які викликані збудниками Listeria, Salmonella та Escherichia coli (STEC), госпіталізовано 82% осіб що захворіли.

Встановлено що, найбільша кількість людей, які захворіли, пов'язані зі вживанням свинини 2670 та овочів 2572 особи.

Найчастіше люди заражалися при вживанні їжі в ресторанах-2880 спалахів (захворіло 33465 осіб), при відвідуванні банкетів - 636 спалахів (захворіло 18141 особа), в домашніх умовах -561(захворіло1920 осіб) та школах захворіло 9806 учнів. Найбільш частим фактором передачі була риба – 222, молочні продукти – 136 та курятина – 123 випадки.

Зафіксовані спалахи пов'язані з вживанням кедрових горішків, імпортованими з Туреччини, що привело до 53 захворювань і двом госпіталізаціям, насіння chia, імпортованим з Канади, що викликало 45 захворювань і сім госпіталізацій, сирим пшеничним борошном, виробленого в Сполучених Штатах що призвело до 56 захворювань і 16 госпіталізації в 24 штатах, з порошком листя Морінга, імпортованого з Південної Африки, які викликали 35 захворювань і шість госпіталізацій. Він був інгредієнтом органічного порошкоподібного коктейлю, призначеного для використання в якості замінника їжі.

Незважаючи на значні успіхи в галузі безпеки харчових продуктів в Сполучених Штатах в останні десятиліття, спалахи хвороб харчового походження є серйозною проблемою охорони здоров'я населення.

Дані, зібрані під час розслідувань спалахів, дають уявлення про харчові продукти , які найчастіше служать факторами передачі захворювань, а також про умови, що сприяють їх виникненню, та можуть допомогти зменшити тягар хвороб харчового походження,шляхом усунення причин що їх викликають.

Рівненський обласний лабораторний центр


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews