На які медпослуги мають право українці? – Уляна Супрун

04.08.2018 16:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Аналізи і дослідження за призначенням вашого сімейного лікаря безоплатні. 100% послуг первинної допомоги, які надає сімейний лікар, терапевт або педіатр, оплачуються медзакладу з коштів платників податків (державного бюджету).

Збережіть собі цей список – це повний перелік медичного обслуговування, на яке ви маєте право в кожному медзакладі, який надає первинну медичну допомогу та фінансується за державний кошт.

Повний перелік безоплатного медичного обслуговування

null

До нього входять не лише всі послуги, які надають лікарі первинної медичної допомоги, а також базові аналізи та дослідження. Кожен з цих аналізів можна пройти за призначенням вашого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра у закладі охорони здоров’я, де він веде прийом, інформують Економічні новини.

Інші дослідження та аналізи за необхідності виконуються за направленням вашого лікаря в поліклініках або лікарнях. Що робити, якщо у медзакладі вам відмовляють у цих послугах або вимагають гроші за них:

– Дізнайтеся, чи ваш заклад первинної медичної допомоги уже працює з НСЗУ Національна служба здоров’я України на офіційному сайті Служби:

– Якщо медзаклад має договір з НСЗУ, звертайтеся зі скаргою на Урядову гарячу лінію — 15-45. З осені у Нацслужби здоров’я запрацює власний контактний центр, куди можна буде звернутися.

– Якщо ваш заклад ще не підписав договір із НСЗУ, зверніться зі скаргою до головного лікаря та/або у місцевий департамент чи відділ охорони здоров’я.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews