Анатолій Сидорук: «Прем'єр пошив пенсіонерів у дурні»

04.08.2018 19:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Розбір польотів через затримку виплати липневих пенсій нагадав класичну комедію, яку традиційно розігрує влада, маючи українців за круглих дурнів. А що це саме так, вкотре засвідчила хороша міна при поганій грі, продемонстрована прем’єром Володимиром Гройсманом, який пригрозив пальчиком очільникові Пенсійного фонду. Мовляв, такого більше не пробачить.

Дехто з політичних аналітиків таку стресову для мільйонів пенсіонерів ситуацію, яка декого з літніх людей мало не довела до інфаркту, поспішив назвати популістськими іграми Володимира Гройсмана. Мовляв, бачили, як глава уряду не розгубився у критичній ситуації, а вмить «розрулив» назрілу проблему? Хіба не достойний всенародного захоплення цей державний муж?! А тим часом неперевершений у власних очах Прем’єр, відомий своєю крилатою фразою: «Я вам покажу, що таке управління державою!», настільки природно зріднився зі своєю роллю «народного героя», що уявив себе месією України.

Відтак, Володимир Гройсман 27 липня поспішив повідомити на своїй сторінці у Facebook: «Інформація від Пенсійного фонду: щойно повністю завершили фінансування виплати пенсій за липень. Моє доручення виконано. Забезпечувати належний соціальний захист – наш обов’язок». А хіба не ваш, пане прем’єре, обов’язок стежити за тим, щоб не допускати затримки оцих подачок, які ви називаєте пенсією, єдиного джерела надходжень старих людей? Хіба не ваше, очільнику уряду, покликання забезпечити достойне життя знедоленим українцям, які трусяться над кожною копійкою, не знаючи, на що її витратити: на хліб чи ліки?

Зрештою, як кажуть, ситий голодному не товариш. Так і вам, на моє переконання, байдужа доля пересічних українців. Бо коли б боліла душа за народ, то не розігрували б ви сценки «хорошого царя», який випадково довідався про поневіряння люду. Якби ви, пане Гройсмане, вболівали за Україну та українців, то чесно сказали б, що в розкраденому вашими соратниками держбюджеті не вистачає грошей на виплату пенсій. Її не буде вистачати, доки занепадатиме вітчизняна економіка, українці поневірятимуться по світах у пошуках кращої долі, а політично-олігархічна верхівка ховатиме гроші по офшорах.

Як тут не згадати лідера Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка, який, збираючись на президентські вибори-2019, заявив: «Для мене боротьба з корупцією – це боротьба з внутрішнім агресором. Один з важливих пунктів у моєму плані – повернення за підтримки міжнародних партнерів мільярдів, вкрадених у народу України, починаючи з офшорів Лазаренка і до офшорів Порошенка. Корупційні схеми злодіїв у владі ті самі, повірте».

Звідси висновок: доки в Україні до влади не прийдуть чесні українці, перед нами й надалі будуть розігрувати трагікомедії, щоб відволікти увагу людей від справжніх причин нашого убогого життя.

Анатолій СИДОРУК,

керівник рівненського обласного осередку

Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews