Завершився Міжнародний Хресний хід Польща-Білорусь-Волинь-Почаївська Лавра (Фото)

08.08.2018 16:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Велелюдний Міжнародний Хресний хід Польща-Білорусь-Волинь-Почаївська Лавра завершився вшануванням Почаївської ікони Божої Матері.

Кожен, хто хоч раз був на святій Почаївській горі в Свято-Успенській Почаївській Лаврі, відчув, що це особливе місце.

5 серпня в Свято-Успенській Почаївській Лаврі завжди по-особливому святково, багатолюдно та радісно - в цей день вшановується пам'ять однієї з найголовніших святинь цієї обителі та всього православного світу Чудотворного образа Матері Божої «Почаївської». 

null

Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій привітав всіх зі святом, закликав до єдиної спільної молитви.

Тисячі православних паломників прийшли щоб вшанувати Богородицю. Одні приїхали потягами та автобусами, а багато хто з прочан прийшли до Почаїва, як і багато віків тому, хресним ходом. Близько 5 тисяч людей прийшли хрестоходцями. Було декілька Хресних ходів із різних куточків України, в тому числі і з Рівненщини, а також із ближнього зарубіжжя.

Міжнародний хід розпочався в м. Хайнувка (Польща) та налічував 52 учасника, а вже в дорозі та на кордоні з Білоруссю кількість прочан значно зросла. В Україні ходу з єпископом Гайнівським Павлом (Польська Православна Церква) зустрів та супроводжував до Почаїва митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Багато хрестоходців долучилося в Україні. При вході в Почаїв міжнародний хресний хід налічував більше 2,5 тисяч прочан.

null
 

Розпочалося святкування 2 серпня традиційним Хресним ходом з урочища Вірля до Свято-Успенської Почаївської Лаври. А 5 серпня церква вшановує чудотворний образ Богородиці «Почаївська», що зберігається у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

«Це свято було встановлено в пам'ять другого явлення Божої Матері на Почаївській горі. Коли літом 1675 року під час Збаражської війни з турками військо завойовників підступило до Почаївської обителі,обступивши її з усіх боків. Насельники монастиря та біженці  які шукали в ньому захисту, не маючи вже надії ні на які людські сили з плачем, молитвою звернулися до чудотворного образу Божої Матері і до раки з мощами преподобного Іова. Над храмом несподівано явилася Сама Пречиста Богородиця, преподобний Іов знаходився біля Божої Матері кланяючись їй і благаючи про захист обителі. І за повелінням Всесвятої Заступниці,стріли випущені загарбниками поверталися назад,знищуючи їх самих. А вже за традицією до дня вшанування ікони відбуваються хресні ходи до Почаївської Лаври», - розповів ієромонах Гавриїл.

null
 

Дорога хресного ходу – це яскрава алегорія життя християнина. Задача проста – йти за Христом і молитися. 

Вікторія Красуцька

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews