На Рівненщині всихають хвойні ліси

12.08.2018 15:42   Джерело: ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині площі хвойних лісів, які всихають, різко збільшуються. Нині майже 900 гектарів вже уражені короїдами, кажуть рівненські лісівники.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович зауважив, що з липня цього року площі всохлих дерев різко почали збільшуватися.

Зокрема, тому, що їх не встигають вирізувати. Деревини стає більше, а переробники не мають можливості приймати її всю, що призводить до економічних втрат.

Окрім цього, пан  Сухович зазначив, що в інших областях України вже переймають досвід поляків та білорусів у боротьбі з короїдами.

Наприклад, у Сумах та Харкові хочуть створити спеціального жука, який буде слугувати так званою біологічною «зброєю» проти деревних шкідників. Щоправда, усе поки на стадії розробки.

Єдиним способом боротьби з короїдами на сьогодні є вирізка уражених дерев, щоб шкідники не розповсюджувалися на здорові хвойні насадження.

За матеріалами https://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv