У Рівному відбувся літературний дебют журналістки Анни Щавінської

13.08.2018 18:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Днями в Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація першої книги відомої рівненської журналістки Анни Щавінської «Сова. Лис. Риба. Метелик». Анна Щавінська відома рівнянам завдяки телеканалу «UA: Рівне» та радіостанції «РівнеFM», де вона веде низку культурологічних та літературних програм, зокрема «Капучіно-шоу», «Літ:ера», «Що почитати з Анною Щавінською» тощо. Наразі вона спробувала себе у ролі письменниці. Над своїм дебютним прозовим твором авторка працювала два роки.

null
Фото - Рівненська обласна бібліотека для молоді

У книзі «Сова. Лис. Риба. Метелик» Анна розповідає про певний період в житті чотирьох людей різного віку і статі. Всі вони дуже хочуть знайти відповіді на свої непрості життєві запитання. Щоб знайти їх, їм доведеться зіткнутися із власними страхами та шляхами їх подолання. Авторка зізналася, що на ідею написати книгу її надихнули діалоги з власного життя, а кожен герой її книги має свого прототипа.

null
Фото - Рівненська обласна бібліотека для молоді

 

null
Фото - Рівненська обласна бібліотека для молоді

Ведучою презентації була відома рівненська поетеса Ірина Мельник, яка наголосила присутнім про надзвичайну складність для авторів видати книгу в Україні. Тому Анні насправді дуже пощастило, коли вона відправила рукопис е-поштою у видавництво «Лілея − НВ» і отримала позивну відповідь про згоду на друк її твору. Засноване 1995 року в Івано-Франківську групою колишніх пластунів видавництво «Лілея − НВ» здобуло популярність завдяки таким письменникам як Юрій та Софія Андруховичі, Тарас Прохасько, Василь Кожелянко, Віктор Неборак, Юрій Іздрик та інші сучасні українські автори.

null
Фото - Рівненська обласна бібліотека для молоді

Запрошені на презентацію друзі, знайомі і просто пошановувачі літератури вищого гатунку отримали неабиякі позитивні враження від спілкування з талановитою та прекрасною молодою жінкою і висловили чимало схвальних відгуків про сюжетну побудову книги, актуальність її проблематики та мовну стилістику.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews