Діти з Луганщини оздоровлюються на Рівненщині

16.08.2018 13:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Нині 19 дітей, а також педагог з Новоайдарського району, що на Луганщині, перебувають в дитячому таборі «Чайка» Демидівського району. Їх оздоровлення на Рівненщині триватиме два тижні.  Для гостей зі Сходу заплановано ряд екскурсій. Про це повідомляє прес-служба РОДА.

Зокрема, вони вже побували в рівненському зоопарку. Для багатьох це було перше знайомство з екзотичними тваринами. Після цього на них чекала також екскурсія обласним центром. Автобус зупинився і біля приміщення Рівненської обласної державної адміністрації. Там на дітей чекали приємні подарунки від Рівненської ОДА. Начальник управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський вручив луганчанам  книги  відомого рівнянина Юрія Журавля «Битви за рідню землю».

«Це ілюстрована книга-планшет, авторства нашого музиканта, а також і чудового художника Юрія Журавля. Тут розповідається про всі великі перемоги наших предків, ключові битви в історії України. Думаю. Вам буде цікаво почитати», - сказав Віталій Ліпський. 

null
 


Згодом  дітям планують показати такі видатні місця Рівненщини як «Тунель кохання», Городоцький замок, поле Берестецької битви та Дубенський замок. Перебування дітей із Луганської областістало можливим завдяки обласній програмі оздоровлення та відпочинку, яку прийняли цього року на Рівненщині. Так, в обласному бюджеті передбачили кошти на оздоровлення дітей зі Сходу. Раніше вже це дало змогу прийняти в острозькому таборі «Країна мрій» маленьких мешканців міста Сватово.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews