Представники Рівненщини взяли участь у всеукраїнському вишколі «Джура Прикордонник 2018»

20.08.2018 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

 Цьогоріч у військово-патріотичному вишколі,  що проходив на Львівщині з 12 до 18 серпня, взяли участь понад 400 учасників із 54 прикордонних районів 18 областей України.

Долучилися до участь у вишколі й  учні та керівники груп школярів із Дубровицького, Зарічненського та Рокитнівського районів.  Учасники пройшли вишкіл у багатьох категоріях. Серед них стрільби, військова підготовка, спортивне орієнтування, домедична та медична допомога, стройова підготовка, слідознавство, дресування собак, несення служби з охорони кордону, контроль пасажирів при перетині кордону на пропускному пункті, вогнева мініпідготовка, збирання та розбирання зброї. На завершальному етапі була проведена  «Теренова гра» – давнє козацьке змагання на швидкість, вправність та силу.

На закритті учасників вишколу вітали: міністр молоді та спорту України Ігор Жданов; заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, заступник директора Департаменту Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Олег Примаченко, начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майор Володимир Єгоров.

Усі учасники отримали сертифікати учасників вишколу. Ройова з Березівського НВК Рокитнівського району Аліна Маринич отримала подяку від міністра Ігоря Жданова за вагомий особистий внесок у розвиток національно-патріотичного виховання дітей та молоді, активну громадську діяльність, відданість справі. Рій із Берестівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів -дошкільний навчальний заклад» Дубровицького району посів перше місце у змаганнях із пейнтболу.

Після урочистого закриття вишколу всіх його учасників привітав з потужною концертною програмою колектив Академічного ансамблю пісні і танцю Держприкордонслужби України.

У наступному - 2019 році заплановано проведення вишколу в м.Ізмаїл Одеської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews